Кияни захворіли на ботулізм, через в'ялену рибу зі Світловодська
У Києві зареєстровано один летальний випадок захворювання на ботулізм та два випадки захворювання на ботулізм у жителів столиці, які вживали в їжу в'ялену рибу промислового виробництва, придбану в торгівельній мережі міста
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Летальний випадок захворювання на ботулізм зареєстрований у 41-річного чоловіка, який 25 травня вживав в їжу в'ялену рибу (лящ) промислового виробництва.
В інших двох випадках захворювання на ботулізм, постраждалі також своє захворювання пов'язують із вживанням в їжу тарані та в'яленого коропа промислового виробництва.
Риба була вироблена підприємством, розташованим у Світловодську, що на Кропивниччині, і придбана в магазинах столиці.
Заходи із локалізації та ліквідації проводяться спільно з Управлінням захисту економічної безпеки Національної поліції України.
Станом на 29 травня в Києві заборонено реалізовувати зазначену продукції, а громадянам, які її придбали, наполегливо рекомендується утриматись від вживання в їжу до з'ясування обставин.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кропивницький