У Кропивницькому дві сотні гірників Інгульської шахти потрапили під скорочення (ВІДЕО)

В області скорочують дві сотні шахтарів Східного гірничо-збагачувального комбінату

У Кропивницькому дві сотні гірників Інгу…

Про це повідомив голова незалежної профспілки гірників Інгульської шахти Дмитро Бондарєв, передає Depo.Кропивницький з посиланням на "Фейсбук" філії Суспільного телебачення.

За його словами, згідно з наказом керівництва Східного гірничо-збагачувального комбінату про оптимізацію виробництва, працівників звільнять 24 квітня. Людям замість звільнення пропонують роботу на п'ять тисяч гривень, проти 20, які вони отримують. Шахтарі кажуть, що є сировина, але ніхто не хоче займатися її розробкою та вкладати гроші. Працівники також скаржаться на простої через погане обслуговування техніки, несвоєчасний її ремонт та відсутність запчастин.

На думку лідера профспілки, скорочення будуть систематичними і це призведе до зменшення видобутку уранової руди. Зі слів Бондарєва, це робиться навмисне, аби підприємство стало збитковим. У приватних підприємств наразі є можливість дешево закуповувати урановий концентрат в Казахстані.

За словами директора Інгульської шахти Вадима Косаренка скорочення є вимушеним заходом, на підприємстві працюють майже тисяча триста людей. Фонд оплати праці на місяць складає 17 мільйонів гривень.

Раніше повідомлялось, що "уранову шахту руйнують": депутати Смолінської ОТГ написали відкритого листа до уряду.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кропивницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme