UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У кропивницькому ресторані людей годували "раритетним" бульйоном

Знайшли продукти 2011 та 2012 років і тимчасово закрили заклад харчування 

У кропивницькому ресторані людей годувал…

Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на пресслужбу ГУ Держпродспоживслужби в області. 

Фахівці Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби провели інспектування потужності ресторану в місті Кропивницькому.

Під час перевірки встановили порушення законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, а також перебування в обігу протермінованої продукції: соус малиновий (термін придатності до 05.08.2011 року); кукурудза консервована (термін придатності до 04.04.2012 року); пікулі хрусткі мариновані (термін придатності до 17.03.2014 року); грибний бульйон (термін придатності до 13.07.2015 року); соус карамельний (термін придатності до 31.05.2017 року); оливки (термін придатності до 08.06.2017, 08.09.2017 року); вершки рослинні в балончику (18.04.2019 року); соєвий соус (термін придатності до 24.09.2019 року); кефір (термін придатності до 02.03.2020 року); сир твердий (термін придатності до 15.03.2020 року).

До того ж в обігу перебувала продовольча сировина загальною масою 126,5 кг (м’ясо- і рибопродукти, овочі, масло), маркування якої не відповідає законодавству - неможливо визначити кінцевий термін реалізації.

Супровідні документи, які засвідчують походження та безпечність зазначених продуктів, відсутні, що є порушенням ст. 32, 37 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".

За результатами перевірки, керуючись ст. 11, 67 Закону України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин", Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області винесло рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів у закладі громадського харчування до усунення виявлених порушень.

Також власника ресторану зобов’язали вилучити з обігу цю харчову продукцію.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кропивницький

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"