UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Кропивницькому розбираються, де могли отруїтися школярі

Держпродспоживслужба області з'ясовує, після школи чи дитячого розважального центру у Кропивницькому у декількох дітей виникли симптоми отруєння 

У Кропивницькому розбираються, де могли…

Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на пресслужбу відомства. 

До ГУ Держпродспоживслужби в області надійшла інформація від управління освіти міської ради про випадки погіршення стану здоров'я групи дітей, що навчаються в загальноосвітньому навчальному закладі №17 (шість учнів третьго класу, один учень першого класу).

Встановлено, що всі семеро дітей напередодні відпочивали в дитячому розважальному комплексі Crazy Land, де споживали піцу, картоплю фрі, копчену м'ясну нарізку, курячі нагетси, салати, заправлені майонезом, свіжі овочі та фрукти, соки. Також діти брали участь у майстер-класі з виготовлення желеподібної іграшки (слайм).

Зі скаргами на погіршення стану здоров'я (підвищення температури, біль у животі, нудота, блювання, пронос) до медичної сестри ЗНЗ №17 звернулося двоє дітей, інші п'ятеро дітей до медичних працівників не зверталися. Медичну допомогу дітям надавали батьки. Випадків гострої кишкової інфекції серед учнів ЗНЗ №17 зафіксовано не було, однак був зареєстрований випадок захворювання на гастроентероколіт учня другого класу.

Встановлено, що під час перебування на канікулах учень також відпочивав у дитячому розважальному комплексі. Для з’ясування можливих причин погіршення стану здоров'я дітей спеціалісти Кропивницького міського управління Держпродспоживслужби області провели позапланове інспектування кафе дитячого розважального комплексу та відібрали один зразок води з водопровідної мережі, 19 змивів з об’єктів довкілля (обладнання харчоблоку, посуду, іграшок тощо), три зразки готових страв та два зразки харчових продуктів для проведення лабораторних досліджень. Дослідження тривають.

Водночас проведено санітарно-епідеміологічне обстеження ЗНЗ №17, за результатами якого грубих порушень на харчоблоці, які могли б призвести до виникнення і поширення гострої кишкової інфекції, не виявлено. Однак встановлено, що в журналах контролю температурного режиму холодильного обладнання відсутні записи про температуру в морозильних камерах, каналізація від мийної ванни для миття сирих овочів несправна, використовується емальований посуд з пошкодженням емалі. 

У класних кімнатах першого та третього класів та в місцях загального користування проведено заключну дезінфекцію з застосуванням миючих та дезінфікуючих засобів, дозволених до використання Міністерством охорони здоров’я України.

За контактними дітьми встановлено медичний нагляд, стан здоров’я учнів задовільний. Діти, що мали погіршення стану здоров'я, повернулися до навчання (двох учнів прийнято з пояснювальними записками від батьків про стан та медичну допомогу дітям, п’ятьох – з довідками від лікаря про видужування після захворювання на ГРВІ).

Розслідування випадків погіршення стану здоров'я дітей продовжується. Ситуація знаходиться на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Нагадаємо, що у Кропивницькому госпіталізували 12 людей з харчовим отруєнням.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кропивницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme