На Кіровоградщині від ботулізму вмерла 77-річна бабуся

77-річну мешканку села Федорівка Кіровоградського району в тяжкому стані госпіталізували в обласну лікарню з попереднім діагнозом ботулізм

На Кіровоградщині від ботулізму вмерла 7…

Про це пише Depo.Кропивницький з посиланням на ГУ Держспоживслужби в області.

Жінка захворіла після вживання м’ясної тушонки, яку законсервувала в 2014 році. Селянка самотня, тож, крім неї, більше ніхто консерву не їв.

Хворій ввели протиботулінічну сироватку, однак це її не врятувало. Пацієнтка померла. Згідно з заключним діагнозом, у жінки був ботулізм, тип Б, аліментарний, з важким перебігом.

Цього року це четвертий в області випадок захворювання на ботулізм, але перший смертельний. Усі п’ять постраждалих у трьох попередніх випадках пройшли стаціонарне лікування. Ці випадки були зареєстровані в Добровеличківському і Гайворонському районах, а також у Світловодську.

Чинниками передачі токсину ботулізму були продукти харчування домашнього виготовлення: м’ясний паштет, рибна консерва і в’ялена риба, яка, до речі, була куплена на стихійному ринку.

Ботулізм - це гостре токсико-інфекційне захворювання, яке зумовлюється токсином Clostridium botulinum. Захворювання зазвичай розвивається, коли людина вживає забруднену токсином їжу, тобто якщо в харчовому продукті виникли анаеробні (безкисневі) умови. Найчастіше це в'ялена або слабо просолена риба, ковбаса, шинка, м'ясні, рибні, овочеві, грибні консерви.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кропивницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme