UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Кропивниччині підтвердили діагноз "ботулізм" чоловіку, який їв в'ялену рибу

54-річному мешканцю Світловодська підтверджено діагноз ботулізм

На Кропивниччині підтвердили діагноз "бо…

Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби в області.

За інформацією Світловодської центральної районної лікарні 54-річному мешканцю Світловодська підтвердили діагноз ботулізм.

Наразі чоловік, у якого був тяжкий перебіг захворювання, пройшов лікування та виписаний зі стаціонару в задовільному стані.

На підставі клінічної картини захворювання медики запідозрили в чоловіка ботулізм. Симптоми захворювання з'явилися у постраждалого після вживання в'яленої риби, придбаної в місці стихійної торгівлі.

З початку поточного року це вже другий випадок ботулізму в області. Всього троє осіб постраждали за цей період. Обидва випадки ботулізму були пов'язані з вживанням продукції непромислового виробництва (консерви домашнього приготування, сало та в'ялена непатрана риба - плоскирка домашнього виробництва).

Довідково: В Україні з початку поточного року зареєстровано 58 випадків захворювання на ботулізм, п'ятеро з них померло. Ці випадки пов'язані з вживанням продукції непромислового виробництва. За інформацією Держпродспоживслужби 22 випадки захворювання на ботулізм із загальної кількості пов'язані з вживанням рибної продукції, причому лише 3 випадки пов'язані з рибною продукцією, придбаною в магазинах.

Слід пам'ятати, що ботулізм - гостра токсикоінфекція, яка виникає внаслідок вживання неправильно приготовлених чи з порушенням умов зберігання копченої або в'яленої риби, м'ясних і ковбасних виробів, консервів. Токсин збудника ботулізму відноситься до найсильніших і найотруйніших для організму людини.

Нагадаємо, що житель Кропивниччини купив на стихійному ринку в'ялену рибу "з ботулізмом".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кропивницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme