На Кропивниччині заборонили реалізацію м'яса без ветеринарно-санітарної експертизи

Під час наради щодо захворювання тварин на африканську чуму свиней, сказ та трихінельоз наголосили, що забороняється забій тварин без проведення передзабійного та післязабійного огляду  

На Кропивниччині заборонили реалізацію м…

Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу Головного управління Держпродспоживслужби в області.

Під час наради з питань епізоотичної ситуації щодо захворювання тварин на африканську чуму свиней, сказ та трихінельоз на території Кропивницького району наголосили, що забороняється забій тварин без проведення передзабійного та післязабійного огляду державним ветеринарним інспектором або уповноваженим ветеринаром.

Під час передзабійного огляду фахівці звертають увагу на поведінку тварини, її клінічний стан, вгодованість, цілісність шкіряного покриву, стан видимих слизових оболонок , проводять термометрію тощо.

Заступник начальника Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби області Юрій Озеряник зазначив, що м'ясо та інші продукти забою обов’язково проходять ветеринарно-санітарну експертизу, під час якої визначається безпечність продукції тваринного походження, призначеної для харчування людей, подальшої переробки.

Після здійснення ветеринарно-санітарної експертизи м'яса та м'ясопродуктів спеціалісти ветеринарної медицини наносять на тушу позначку придатності.

Також на нараді розглянули питання щодо профілактики сказу, ідентифікації сільськогосподарських тварин, реєстрації та перереєстрації пасік в Кропивницькому районі.

Нагадаємо, що під Кропивницьким мешканці Кущівки задихаються від смороду скотомогильника.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кропивницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme