У Кропивницькому "прикрили" рибний цех, де порушували санітарні норми

Рибопереробне підприємство у Кропивницькому тимчасово припинило роботу через порушення законодавства

У Кропивницькому "прикрили" рибний цех,…

Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на пресслужбу ГУ Держпродспоживслужби в області.

Фахівці Кропивницького міського управління планову перевірку на потужності фізичної особи-підприємця, що займається обігом харчових продуктів.

Під час перевірки виявлено порушення вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, зокрема: всі виробничі, підсобні приміщення, холодильні камери знаходяться в незадовільному санітарному стані; відходи виробництва, сировина (риба) та готова продукція зберігаються в морозильній камері не відокремлено; готова рибна продукція зберігається в картонних ящиках з-під рибної сировини та бананів, ящики використовуються багаторазово; під час розморожування та засолення рибної сировини не здійснюється температурний контроль.

Все це може призвести до забруднення готових харчових продуктів, розмноження патогенних мікроорганізмів та формування токсинів.

Керуючись п.3 ч.4 ст.11, ст..67 Закону України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин", Держпродспоживслужба області винесла рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів та зобов’язала фізичну особу-підприємця протягом десяти днів усунути порушення для поновлення діяльності.

Нагадаємо, на Кропивниччині повернули майже 400 тис. грн за бракований товар.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кропивницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme